JVM, lång (2010-07-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svinkløv
Arrangör: Aalborg OK
Land: Danmark
Distans: Lång
Sträcka: 0.57 km
Tid: 3:16
Äntligen. Loppet som varit fokus i ett år nu. Men det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig kanske. Startade försiktigt, men ändå helt okej, låg med i draget trots några små misstag. Redan vid första varvningen kom jag ikapp Kenny Kivikas från Estland med två minuter, och vi såg sedan varandra till och från på resten av banan.

Efter boet började jag känna mig tom i magen. Energin sinade, och jag fick slita hela vägen in. På väg till 21 uppför klinten stumnade jag till rejält och blev helt jävla dum i huvudet. Jag gick på Kivikas rygg bitvist, men han lyckades gå ifrån så att jag inte fick ryggen in mot kontrollerna. Dagens prestation var nästan att jag bara bommade 25an med 20 sekunder, det hade lätt kunnat smita iväg till 5-10 minuter...

Efter att ha skrämt upp och förvirrat halva TC vid varvningen fick jag i mig lite gel och sportdryck, och kunde samla tankarna lite. Vid 27an kom Kivikas ikapp igen (han missade 25an mer än mig), och därifrån låg jag på hans rygg och pressade för att ens orka ta mig i mål.

Jag är jättenöjd med loppet, med tanke på omständigheterna. Utan energi kommer man inte långt. Jag lyckades hålla nere bommarna till totalt en dryg minut, och lyckades hålla farten uppe ganska bra ändå på slutet.

En normal dag skulle jag ha kunnat kapa 5 minuter i löpning rakt av, det är jag helt övertygad om, men nu var det inte en normal dag. Summa summarum: Tufft, hårt och svårt.
Som en JVM-lång ska vara.
Visa kommentarer (0)
 
JVM, lång (2010-07-06)