Ultralång-SM (2010-04-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ettebro
Arrangör: Ronneby OK
Land: Sverige
Distans: Ultralång
Sträcka: 22.06 km
Tid: 113:41
Genomsnittlig puls: 181
Maxpuls: 194
Kul med seger!

Det utkristalliserades tidigt en klunga med mig, Kollberg, Kalered, olbos och Sjöberg, där alla 5 hade samma "huvudgaffling", eller vad man nu ska kalla det. Kalered, jag och Kollberg dunkade ifrån vår grupp på vägen till fyran, och sedan hittade vi olbos och Sjöberg in mot kontrollen som hade tagit ett eget vägval.
Därefter var det vi.

Jag drog mest (kändes det som, men även de andra hjälpte till). Till 10an på första varvet tog jag ett eget vägval, som perfekt genomfört hade varit snabbast, men nu kom jag in 10 meter bakom de andra. Vid gafflingarna splittades det inte upp så mycket, utan vi kom bara ihop direkt efter.
olbos stämplade först vid 13e, men fastnade i bäcken, så jag varvade först. Kalered höll bra fart på stigarna och jag kunde se en lite tendens till lucka bakåt. Vi stod på bra, och Olle vek av mot sin gaffling och jag mot min. In mot kontrollen blev jag dock lite osäker (på grund av att min karta var snedtryckt!), och då var järlapojkarna ikapp. Vid den gemensamma kontrollen (3an) var vi tillsammans igen.

Mot femman sprang vi lite olika. Jag fastnade i kärret på väg ut på vägen, och släppte upp 30 meter till de andra, och när jag sedan vek upp på stigen för att gå höger om sjön brassade de andra vidare på vägen. Ut på hygget öster om sjön såg jag Kalered som också hittat på något eget, men han försvann snabbt och jag sprang själv hela vägen in mot kontrollen, och stämplade som tvåa 20 sekunder efter Kalered och precis före olbos och Sjöberg (här släppte Kollberg). Som tur var missade Kalered 7an lite, och vi kom ikapp.
När sedan Kalered stövlade på i 3.30-fart på stigen valde jag att inte ta mitt högervägval för att kunna utnyttja hans fart, men nere vid sjön tänkte jag att "nu får det vara nog", och så sprang jag ett halvmesyrhögervägval i alla fall. Lite sämre var det kanske, men jag kom in 10 sekunder bakom de andra över bäckpassagen.
Sedan låg vi tillsammans, jag med kommandot fram till publikkontrollen. Sedan drog Sjöberg och Kalered på något så djävulskt upp till 14e, jag och olbos fick slita som djur. Till 15e ramlade jag, och fick kramp i vaden och allt var misär. Som tur var missade Kalered och Sjöberg lite så att vi kom ikapp igen, och efter lite knackig löpning till 16e var det järnet mot sistakontrollen som gällde. Jag och Kalered låg axel-mot-axel när utförslöpan började, men sedan hade han ju så klart inte en chans. Först vid sista och först i mål. Inget snack. ;-)
Visa kommentarer (0)
 
Ultralång-SM (2010-04-11)